Ny som chef

Posted by on juni 26, 2016 in Blogg, Katharina, Okategoriserade | 0 comments

Innan jag åkte iväg på en kortare semesterresa så han jag att läsa Stefan Arbratts och Jan Marklunds bok ”Från tomgång till framgång”.  Jag tycker att de på ett bra och konkret sätt har fångat alla de dilemman och fällor som man lätt hamnar i som ny eller nyanställd chef. Jag har träffat båda författarna och jag gillar deras syn på ledarskap och hur man lyfter människor till att prestera. I boken finns också konkreta tips på hur man kan arbeta med sig själv och sina medarbetare. Boken rekommenderas att läsa för alla ledare.

Jag har under våren fungerat som mentor till nya medarbetare som båda har uttalat chefsambitioner. Själv började jag som chef vid 25 års ålder då jag också skaffade barn. Jag valde att arbeta deltid 80 % när barnen var små med en ledig dag i veckan.Det fungerade i alla år även om jag tänkte mycket på jobbet den dagen som jag var ledig. Jag vill ändå påstå att tempot för 25 år sedan var något lägre för socialtjänstens chefer även om man tyckte att man hade fullt upp. När jag samtalar med kollegor som har varit i branschen länge så kommer vi fram till att vi någonstans successivt har anpassat oss till ett högre tempo. Alla de delar som en enhetschef skall klara av idag har vi tagit in bit för bit medan nya chefer skall ta in hela paketet på en gång.

Det är många yngre och nyanställda chefer som har det tufft med att klara av att hantera sin verksamhet utan att jobba över hela tiden. Stefans och Jans bok är ett hjälpmedel för att klara av uppdraget. Men när mina nya kollegor uttalar sina chefsambitioner så märker jag att jag bromsar dem. Bättre att vara biståndshandläggare när man har små barn, bättre att vara biståndshandläggare ett tag tills man har en säkerhet i att hantera anhöriga och vågar ta plats på olika former av möten innan man går på chefsjobbet.

För det jag hör när jag coachar nya chefer är att det är mycket för dem att sätta sig in i. Jag hör att man använder helger för att komma ikapp. Små barn blir sjuka, ingen gör jobbet åt en chef när man måste vara hemma. Sömnlösa nätter är inte ovanligt när man arbetar som chef precis som det inte är ovanligt när man har mindre barn. Barnen är bara små en gång, den tiden kommer inte tillbaka. Som det ser ut idag så tycker inte jag att dagens chefsuppdrag tar tillräcklig hänsyn till om man är småbarnsförälder. Verksamheten tuffar på i samma tempo ändå.

Många är bekymrade över att man tar med sig jobbet hem. En av mina handledare sade till mig att det är oundvikligt att inte ta med sig arbetet hem i tankarna när man arbetar som chef även om det inte förkommer varje dag. I takt med ökad erfarenhet så brukar det bli bättre.

Därför så säger jag till mina nya kollegor att vänta lite, för jag önskar dem ett gott liv ihop med nära och kära. Framöver kommer det att finnas gott om chefsjobb inom offentlig sektor, det är inte farligt att vänta lite så man har rätt förutsättningar att vara i branschen länge med hälsan i behåll.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *