Företagande med flera inriktningar

Posted by on mars 12, 2017 in Blogg, Katharina | 0 comments

Som ensamföretagare är det jag som sätter agendan för vad företaget skall leverera för tjänster och hur den framtida utvecklingen skall se ut. Jag vill göra olika saker och använda min kompetens i olika sammanhang. Tänker att det är viktigt att inte lägga alla ägg i samma korg. Så nu har jag utbildat mig för att kunna göra personlighetstester som relaterar till utveckling i arbetslivet.

Kände att det blir en alldeles utmärkt grund att kunna erbjuda de chefer som jag coachar just nu men även de chefer eller andra yrkesutövare som jag möter framöver. För att få en förståelse för hur hela OPQ konceptet fungerar så har jag fått fylla i testmaterialet själv. Det är intressant att ta del av resultatet som jag tycker stämmer väl överens med min egen syn på mig själv. Det är också intressant att ta del av alla de olika rapportformer som man kan få ut bara genom att göra en test.

Jag fick ut en ledarskapsrapport som visar min föredragna stil gällande ledarskap. Inom de flesta testområdena var min föredragna stil en kombination mellan att vara transaktionsorienterad (förvaltningsfokus) och transformativ (ledarskapsfokus) förutom inom området ”Få stöd” där min fördragna ledarstil är beslutsfattare och social ledare. Verkligen ett material för eftertanke och reflektion.

Sedan fick jag också ut en säljrapport. Har inte riktigt sett mig själv som en säljare mer än att jag naturligtvis måste sälja in olika former av förändringar i samband med ledarrollen. Men rapporten visade att det fanns en del starka sidor där också så här får jag omvärdera mig själv.

En annan intressant rapport är den som belyser teamegenskaper och som kan användas i samband med teamutveckling.

De senaste två veckorna har jag verkligen växlat mellan alla mina olika inriktningar. De flesta arbetsdagarna ägnas åt att vara socialsekreterare till ensamkommande flyktingbarn. Vissa timmar i veckan ägnas åt coaching av chefer och ryttare. Sedan är jag med på ett hörn gällande att sälja in bokningssystemet e-serve till hästföretagare. Fullt upp med andra ord!!

Sammanfattningsvis finns det flera vägar att gå framöver och det tryggar mitt fortsatta företagande. Det är härligt att bestämma på egen hand vad jag vill utveckla och just nu finns det bara möjligheter…….

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *