Det finns fler anledningar att äta på Noma än god mat

Posted by on februari 28, 2017 in Kristina | 0 comments

Strategisk kompetensförsörjning är i ropet i dessa tider där var och varannan rekryteringsprocess lider av kandidatbrist (möjligen lite överdrivet). Vad är en strategisk kompetens? Landstingen har upptäckt att barnmorskor och sjuksköterskor är strategiska kompetenser. Kötider på akuten, stängda avdelningar och blivande mammor som får åka över läns- eller riksgränser för att föda barn är en konsekvens av att det finns för få av ovan personalkategorier som vill ta jobb på sjukhusen. Hade du frågat sjukhusledningen för ett antal år sedan så hade de säkerligen nämnt läkarna som den viktigaste resursen.

I mitt tidigare liv när jag jobbade med fitness och spa var städ en strategisk kompetens och tro mig, det är skillnad på en som städar med engagemang och hjärta och en som inte gör det. Utan en noggrann och hängiven städare ökade antalet kundklagomål direkt och jag fick ont i magen varje gång en duktig person valde att säga upp sig, oavsett anledning, för jag visst hur svårt att var att hitta någon ny som var lika bra.

Saken är den att varje företag eller verksamhet är en organism där alla roller har en inverkan på företagets resultat i någon mån. Därför är det så glädjande att läsa denna artikel (länk nedan) där den världsberömda restaurangen Noma har gjort sin trotjänare i disken till delägare. Det är inte bara de högst utbildade och betalda medarbetarna som adderar mervärde till bolaget, talanger kan man hitta i alla arbetsroller. 

Diskaren blir delägare i stjärnkrogen Noma

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *