Betydelse av tillit

Posted by on januari 8, 2017 in Blogg, Katharina, Okategoriserade | 0 comments

Det gamla året 2016 är över och det är dax  att summera lite tankar som jag har haft med mig en tid men av olika anledningar inte kommit igång att skriva om.

Jag tänkte knyta mina tankar kring ordet tillit som dyker upp här och där som det ”nya” inom ledarskap. Det är tacksamt om pendeln svänger tillbaka till sunt förnuft och det som varje ledare vet, att förändring kommer inifrån och de bästa idéerna finns där personerna som utför uppgifterna finns.

Slog upp synonymer till tillit och fick då fram orden förtroende, förtröstan, tillförsikt, tilltro, tro och hopp.

Under året som har gått så har jag för första gången på 24 år inte haft ett uppdrag som chef utan jag har varit biståndshandläggare och socialsekreterare. Dessa roller har inneburit att jag har kunnat ägna mig åt att utveckla mig som coach men också att jag har lagt tid på mitt fritidsintresse hästar. Dessa roller har också inneburit att det inte har varit jag som är ansvarig och ”styr” verksamheten utan att jag verkligen har fått anpassa mig det som bestäms. I vissa organisationer får man vara med på möten och tycka till och i andra organisationer hänger man helt utanför och deltar bara på vissa möten. Detta innebär att man kan distansera sig från verksamheten och ”bara” göra sitt jobb men det sätter iallafall mig på prov gällande tilliten.

När man inte har funnits med i sammanhang där diskussioner förs och där man tar beslut så är det inte alltid lätt att hitta den röda tråden och förstå varför man skall göra olika saker. Det finns många olika direktiv gällande hanterandet av äldre personer men framförallt hanterandet av ensamkommande flyktingbarn som har fått mig att tänka ett flertal gånger att jag måste lugna mig och lita på att de personer som fattar beslut vet det bästa och att de sitter på kunskap som jag inte har. Jag måste tvinga mig själv till att ha tillit….jag måste också tvinga mig själv till att tro att det kommer att lösa sig för de individer som hanteras i våra olika system för om jag tänker på annat sätt så kan jag inte utföra mitt arbete/mitt uppdrag. Det som hjälper mig i att känna tillit i de situationerna är där kunniga personer kan förklara och hänvisa till lagtext/rekommendationer eller när man får exempel på att situationer har löst sig till det bättre. Det hela är en ovan men nyttig situation för mig.

Jag är involverad i arbetsgrupper som kollega och hör hur tilliten, förtroendet för de som bestämmer i vissa grupper är väldigt svagt och då handlar inte detta bara om de närmaste cheferna utan om hela systemet som gör det tufft att arbeta i som socialarbetare idag. Det är inte konstigt att det är stor personalomsättning när det gäller socionomer.

Ovanstående erfarenheter ger mig också tankar kring hur lite man som chef egentligen vet och är medveten om vad det pratas om i personalgrupper. Bara för att protesterna är låga och att medarbetarna utför det som bestäms innebär det inte att de känner en tillit till dig som ledare.

Det handlar inte bara om att ledning skall ha tillit till medarbetare utan också om att medarbetare skall känna tillit och förtroende  för att ledningen fattar rätt beslut och styr verksamheten på ett bra sätt. Det är också så att tillit förvärvas och inte är något man får gratis. Att säga till en personalgrupp att man hör och förstår vad de säger utan att det händer något konkret gör att tilliten rasar. Har noterat att detta är ett tillvägagångssätt som används utan att man som ledare reflekterar över konsekvenserna.

Men jag har också under det gångna året fått följa chefer som har åtgärdat i stort sett alla synpunkter som medarbetare har haft på arbetsmiljön och har då också fått uppleva hur tilliten till dessa chefer har stärkts.

Hur som helst så var 2016 ett år där jag lärde mig massa nya saker och jag är fortfarande glad över att jag hade tillit till mig själv och min förmåga att starta och driva eget företag. Känns som att det bara finns en massa möjligheter och vi får se vad som händer 2017.

 

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *